Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR1 piedāvā jaunu ārpolitikas raidījumu "Divas puslodes"

No ceturtdienas, 1.marta, Latvijas Radio 1 klausītājiem piedāvā jaunu informatīvi analītisku raidījumu „Divas puslodes”, kas būs veltīts ārpolitikas jautājumiem. Raidījums skanēs katru ceturtdienu no plkst. 15:05 līdz 16:00 un to vadīs pieredzējušie žurnālisti Eduards Liniņš un Aidis Tomsons.

Katrā raidījumā kopā ar ekspertiem un ārpolitikas pārzinātājiem programmas veidotāji apspriedīs un analizēs trīs līdz četrus aktuālus notikumus pasaulē un skaidros, kā tas ietekmē mūsu dzīvi Latvijā. Pirmajā raidījumā, 1.martā, padziļināti tiks pārrunātas 4.martā gaidāmās Itālijas parlamenta vēlēšanas, savukārt 8.marta raidījumā runāsim par sieviešu tiesībām, tostarp sniegsim atskatu uz cīņu par balsstiesībām.

Runājot par šāda ārpolitikas raidījuma aktualitāti Latvijas Radio raidījumu klāstā tā vadītājs Aidis Tomsons norāda: "Pasaule ir daudz mazāka, nekā mums reizēm šķiet. Notikumi, kas risinās otrā pasaules malā, atstāj nospiedumus arī uz mūsu ikdienu. Mūsu uzdevums būs skaidrot ne tikai to, kas notiek, bet arī kāpēc un kādu iespaidu tas var atstāt uz pasaules skatuves."

Savukārt Eduards Liniņš, kurš raidījuma ietvaros veidos īsus vēsturiskus atskatus par dažādiem notikumiem uzver raidījuma aktualitāti laikā, kad dzīvojam informācijas pārbagātībā un norāda, ka  „Saprašanai par „te un tagad” ļoti noder zināšana par „reiz un citviet”.

Ar sociālo tīklu un e-pastu starpniecību raidījumā iesaistīsim arī klausītājus. Aicinām sekot līdzi @LatvijasRadio1 kontiem sociālās tīklošanas vietnēs Twitter un Facebook!