Sestdiena, 2024. gada 30. marts

Vārda diena: Nanija, Ilgmārs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Ar tiešraidi atklās Latgales multimediju studiju

Ar tiešraidi Latvijas Radio 1 raidījuma „Pēcpusdiena” ietvaros, rīt, 12.jūlijā, Rēzeknē tiks atklāta Latvijas Radio Latgales multimediju studija.

Plkst.16:05 Latvijas Radio 1 programma tiešraidē pieslēgsies Latgales multimediju studijai, kur Renāte Lazdiņa un Dzintris Kolāts veidos īpašu diskusiju par stereotipiem, kas saistīti ar Latgali.  Ar profesori un Latgaliešu kultūras biedrības pārstāvi Ilgu Šuplinsku skaidrosim, vai jēdziens „čangalis” ir aizvainojošs, kā arī uzzināsim kāda ir šī jēdziena vēsture un pielietojums mūsdienās. Reģionālās koncertzāles vadītāja Diāna Zirniņa tiešraidē dalīsies savā pieredzē, vai koncertzālei GORS ir izdevies lauzt stereotipu, ka Rēzekne no Rīgas nav tālāk, kā Rīga no Rēzeknes. Savukārt sarunā ar Nemateriālās kultūras mantojuma centra „Upītes” vadītāju Andri Slišānu pētīsim, vai latgalieši ir lielākie Latvijas  patrioti.

Latvijas Radio Latgales multimediju studija jau šobrīd veido ziņu materiālus Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 4 ziņu izlaidumiem. Drīzumā plānoti īpaši ieraksti arī Latvijas Radio 3 – Klasika programmai, kā arī atsevišķiem raidījumiem citos kanālos, kuros parādās Latgales tematika visdažādākajās interešu jomās.

Plānots, ka jaunā studija veicinās ne tikai informācijas apriti dažādās tehnoloģiskajās platformās par Latgales reģiona aktualitātēm un pierobežas iedzīvotāju iesaistīšanu sabiedriskā medija veidota satura lietošanā, bet, sadarbībā ar vietējām augstskolām, veicinās arī jauno žurnālistu profesionālo izaugsmi.

Latvijas Radio un Latgales multimediju studijas aktualitātēm sekojiet līdzi arī sociālajos tīklos twitter.com/LatvijasRadio un facebook.com/LatvijasRadio!