Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 "Ideju tenisā" servēs jaunas idejas Latvijas izaugsmei

Sagaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu, jau trešo gadu Latvijas Radio 1 piedāvā projektu „Ideju teniss.” Tajā Latvijas spožākos prātus aicinām dalīties ar idejām par mūsu valsts nākotni un attīstību.

No 7. līdz 11.novembrim katru rītu no 9:05 līdz 10:00 Latvijas Radio pirmajā kanālā un portāla lsm.lv video tiešraidē piedāvāsim klausītājiem īpašas tiešraides, kurās aicinātie viesi dalīsies ar savām idejām, kā nest Latvijas vārdu pasaulē un rosināt pārmaiņas mūsu pašu priekšstatos par savu zemi. Pirmdienas, 7.novembra, spēlē servēsim idejas par to, kas būs nākamie Lāčplēša 11 varoņdarbi pēc Gaismas pils uzcelšanas? Otrdien studijas viesi apmainīsies ar idejām, kas būtu jādara Latvijas popularizēšanā  Labas gribas vēstniekam un ko mēs varētu iekļaut Latvijas simtgades goda albumā? Trešdienas rītā „Ideju tenisa” spēlētāji sacentīsies radošākajos risinājumos, kā latvietī ieaudzināt pārliecību par sevi un kā panākt, ka rupjmaize pasaulē ir tikpat atpazīstama kā bagete vai kruasāns? Nedēļas otrajā pusē meklēsim risinājumus tam, kā panākt, ka Latvija kļūst par pirmos valsti, kas neizmanto pesticīdus, un kā panākt, lai uz Latvijas simtgadi kalendārā  sarkano datumu būtu vairāk kā melno?

Rosinot sadarbību un pozitīvu sāncensību, šī gada „Ideju tenisā” esam aicinājuši piedalīties ārzemju latviešus, kuri ilgāku vai īsāku laiku par mājām sauc Latviju. Savās idejās un risinājumos dalīsies Linda Freimane, Juris Kaža, Brigita Stroda, Elmārs Tannis, Jorans Šteinhauers, Solanža Karlauskis, Mārtiņš Rītiņš, Jūlija Gilforde, Māris Ķirsons un citi.

Interesantākajām idejām seko līdzi sociālās tīklošanas vietnēs twiter.com/LatvijasRadio1 un facebook.com/LatvijasRadio1, kā arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv!