Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio veidos apraides logu Latgalē

Sākot ar 9.jūniju Latvijas Radio 1 frekvencēs Rēzeknē, Daugavpilī un Dagdā vienu stundu reizi nedēļā skanēs īpaši Latgales reģionam veidots saturs. Katru piektdienu laikā no plkst.15:05 līdz 16:00 Latvijas Radio 1 trijās Latgales frekvencēs skanēs Latgales multimediju studijas veidota programma, bet pārējās LR1 frekvencēs turpinās skanēt ierastā programma.

Stundu garajā raidījumā "Latgolys stuņde" skanēs gan diskusijas ar Latgales reģiona uzņēmējiem, politiķiem un sabiedriski aktīviem cilvēkiem, gan reģiona aktualitātes un kultūras notikumu afiša. Pirmajā raidījumā tā vadītājs Juris Saukāns studijā aicinās dažādu jomu pārstāvjus, lai pārrunātu līdzšinējos reģiona informatīvās telpas stiprināšanas pasākumus un pašvaldību vēlēšanu rezultātus. Pārraidē stāstīsim arī par Latgales simtgades kongresa rezonansi un lēmumiem, kas tajā pieņemti, tostarp virzītos grozījumus likumā par svētku un atceres dienām, iekļaujot tajā 27.aprīli kā Latgales dienu.

Apraides logs Latgales reģionā tiek veidots, lai iesaistītu vietējos iedzīvotājus dažādu reģionam būtisku procesu virzīšanā, stiprinātu informatīvo telpu pierobežā un, sadarbojoties ar sabiedrisko televīziju un portālu LSM, piedāvātu plašu reģiona informācijas klāstu arī interneta un sociālo tīklu lietotājiem. Latvijas Radio Latgales Multimediju studijas vadītāja Renāte Lazdiņa uzsver:  „Raidījums „Latgolys stuņde” ir solis tuvāk ne vien informatīvās telpas stiprināšanai pierobežā, bet arī kvalitatīvas diskusijas veicināšanā sabiedrībā, kas līdz šim vietējā mediju vidē netiek pilnvērtīgi nodrošināta. Tas ir arī viens no veidiem, kā saglabāt un popularizēt latgaliešu valodu tepat Latvijā.”

Sekojiet līdzi Latgales aktualitātēm arī Latgales multimediju studijas sociālās tīklošanas vietnēs twitter.com/LRLatgale un facebook.com/LatgalesStudija.