Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" interaktīvais raidījums "Pieci latvieši" pievērsīs uzmanību jaunajai mūzikai

Šodien un turpmāk katru trešdienu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā plkst.19:45 skanēs jauns raidījums „Pieci latvieši”. Pusstundu garajā raidījumā Pieci.lv ētera personības Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš iepazīstinās klausītājus ar jaunāko Latvijā radīto mūziku, ko Pieci.lv piedāvās paši mūziķi.

Pieci.lv mūzikas redaktors Rūdolfs Budze stāsta par ideju un pamudinājumu raidījuma tapšanai: “Katru nedēļu mums tiek iesūtīts daudz dažādas mūzikas. Lielākā daļa no tās neiziet cauri mūzikas redakcijas filtram, lai nokļūtu ikdienas dziesmu rotācijā. Jau ilgu laiku Pieci.lv radošajai komandai bija ideja par šādu raidījumu, tomēr ilgāku laiku nevarējām vienoties par raidījuma koncepciju, vadītājiem un skanēšanas laiku. “Pieci latvieši” būs interaktīvs raidījums, kur aicināsim iesaistīties jaunās latviešu mūzikas vērtēšanā arī mūsu klausītājus, un kopīgi izspriest, vai konkrētā dziesma būtu piemērota ēteram, un vai klausītāji to vēlētos dzirdēt pie mums ikdienā.”

Jaunās Latvijas mūzikas raidījumā aicināti iesaistīties Pieci.lv klausītāji, kanāla sociālajos tīklos vai īsziņās daloties ar viedokļiem par tajā dzirdēto jaunradīto Latvijas mūziku. Raidījuma vadītājs Aleksis Vilciņš piebilst, ka „līdz šim ikdienā atskaņoju jaunumus mūzikas pasaulē ārvalstīs. Tagad varēšu ne tikai parādīt, kas aktuāls norisinās Latvijas mūzikā, bet arī dalīties tiešsaistē ar klausītājiem viedokļos un vērtējumos, un raidījumā iespējami pārsteidzoši atklājumi mums visiem”.

Šis raidījums pildīs arī “satelīta” funkcijas interneta kanālam “Pieci latvieši”, kas atrodams saitē latviesi.pieci.lv un Pieci.lv mobilajā lietotnē. Aicinām jauno mūziku sūtīt uz e-pasta adresi latviesi@pieci.lv! Sekojiet līdzi raidījumam sociālās tīklošanas vietnēs facebook.com/piecilatviesi, kā arī kanāla  Pieci.lv aktualitātēm facebook.com/piecilv un twitter.com/PieciLV un instagram.com/piecilv.