Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

NEPLP apstiprina Latvijas Radio darbības stratēģiju

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šī gada 28. marta sēdē ir apstiprinājusi Latvijas Radio vidējā termiņa darbības stratēģiju 2019.-2022. gadam. NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš uzsvēra, ka šīs stratēģijas redzējums Latvijas Radio darbībai un attīstībai laika posmā līdz 2022. gadam būs ļoti būtisks.

Jau ziņots, ka Latvijas Radio vidēja termiņa darbības stratēģija 2019.-2022. gadam, paredz, ka tuvāko četru gadu laikā Latvijas Radio būs nozares līderis sabiedrības uzticamības, sasniegtās auditorijas un inovāciju jomā. Mērķtiecīgi strādājot pie satura, tehnoloģiju, jaunu biznesa virzienu attīstības, kā arī pārvaldības un komunikācijas pilnveides, 2022. gadā Latvijas Radio būs 35,7% radio tirgus daļa, tostarp būtiski palielināts internetā un sociālajos tīklos sasniegtais auditorijas apjoms. Astoņi no desmit klausītājiem pilnībā uzticēsies sabiedriskā medija radītajam saturam.

“Stratēģija ir jebkuras organizācijas turpmākās izaugsmes un veiksmīgas finanšu plānošanas pamatā. Tā ļauj ilgtermiņā visiem kopā virzīties uz mērķi, saglabājot kursu. Mēs esam gandarīti, ka Latvijas Radio attīstības redzējums ir apstiprināts un apņēmības pilni to īstenot dzīvē,” uzsver Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Stratēģijā noteikti seši rīcības virzieni: satura politika un attīstība; multimediālā satura attīstība un digitālā klātbūtne dažādās komunikācijas platformās; tehnoloģiju un infrastruktūras attīstība; pārvaldība; komunikācija, kā arī jaunu biznesa virzienu un produktu attīstība.

Stratēģijas īstenošanai līdz 2022. gadam ir nepieciešami papildus finanšu līdzekļi 30,9 miljonu EUR apmērā, no kuriem apmēram 7 miljoni EUR tiktu novirzīti satura attīstībai, 3,5 līdz 16 miljoni EUR ēkas renovācijai un tehnoloģiju pilnveidei (nepieciešamo līdzekļu apjoms atkarīgs no risinājuma veida ēkas atjaunošanai). Par konkrētiem budžeta piešķīrumiem jālemj Saeimai, pieņemot valsts budžetu kārtējam gadam.

Konceptuāli stratēģija tika apstiprināta jau 2018. gada oktobrī, taču galējais apstiprinājums ar  Pārresoru koordinācijas centra atzinumu pieņemts šī gada 28. martā. Ar stratēģiju iespējams iepazīties šeit: https://ej.uz/LRstrategija2019

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv