Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Jau trešo gadu MUZIKĀLĀS BANKAS finālšovs notiks Daugavpilī

Ceturtdien, 5. martā, parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Radio un Daugavpils pilsētas pašvaldību par „Muzikālās Bankas” 2020 finālšova rīkošanu Daugavpils Olimpiskajā centrā. Latvijas Radio 2 vērtīgākā 2020. gada popa un roka dziesma tiks noskaidrota 2021. gada 30. janvārī. Jau šobrīd zināms, ka finālšovs piedzīvos vairākas pārvērtības, ieviešot fanu zonu un citu skatuves risinājumu. Finālšova un ģenerālmēģinājuma biļetes tirdzniecībā būs pieejamas jau no piektdienas, 6. marta.

„Daugavpils pilsēta ir kļuvusi par stabilu un atsaucīgu “Muzikālās Bankas” partneri - mums ir patiess prieks turpināt sadarbību. Latvijas Radio tā ir lieliska iespēja vienu no saviem vērienīgākajiem projektiem vest ārpus galvaspilsētas, kas ļauj mūsu klausītajiem reģionos satikt Latvijas mīlētākos mūziķus un baudīt patiešām krāšņu koncertu,” saka Latvijas Radio valdes locekle Mārīte Tukiša.

2020. gada „Muzikālās Bankas” fināšovā tiks piedāvāji jauni tehniskie risinājumi, veidojot skatuves izvirzījumu jeb tā saukto mēli skatītāju zālē, lai ikviens klātesošais justos tuvāk saviem iemīļotajiem mūziķiem. Tāpat plānots ieviest īpašu fanu zonu noslēguma koncerta lojālākajiem apmeklētājiem. Neizpaliks arī vērienīgi specefekti un krāšņs skatuves noformējums.

Šogad „Muzikālajā Bankā” mūziķi jau iesnieguši 26 jaunas dziesmas. Visa  gada garumā ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas un mēneša vērtīgākās popa un roka dziesmas.  Sestdien, 7. martā, plkst. 12:00-13:00 Latvijas Radio 2 ēterā un sociālajos tiklos tiks publicēts pirmais iesniegto dziesmu TOP 15.

Par lielo gada balsojumu, kurā piedalīsies 25 vērtīgākās dziesmas, klausītāji tiks informēti gada nogalē, kad būs noslēgusies šī gada dziesmu noguldīšana.

Ik gadu “Muzikālās Bankas” aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. „Muzikālajā Bankā” 2019 laurus plūca Dons ar dziesmu „Es nāktu mājās”, otro vietu ieguva grupa Triānas Parks un Intars Busulis ar dziesmu „Kamēr”, bet godpilno trešo vietu ieņēma „Muzikālās Bankas” debitanti Singapūras Satīns un Horens Stalbe ar kopdarbu „Piededzini mann”. Rezultātu apkopojums pieejams ŠEIT.

“Muzikālā Banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā katru gadu ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā Banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14:05 un sestdienās plkst. 12:00.

Pateicoties sadarbībai un Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, 2021. gada 30. janvārī “Muzikālās Bankas” noslēguma ceremonija jau trešo gadu notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā. Biļetes uz apbalvošanas ceremoniju un tās ģenerālmēģinājumu pieejamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās.

Papildu informācijai:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589 | e-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv