Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 jau 26! – ētera personības rada jubilejas dziesmu „Ar Radio tu neesi viens”

Ceturtdien, 1. aprīlī, Latvijas populārākā radiostacija Latvijas Radio 2 svin 26. dzimšanas dienu. Par godu jubilejai dziedošās ētera personības apvienojušās „LR2 kvartetā” un radījušas dziesmu “Ar Radio tu neesi viens”. Kvarteta sastāvā ir klausītāju iemīļotie programmu vadītāji un mūziķi Mārtiņš Kanters, Normunds Zušs, Kaspars Markševics un jaunā kolēģe Antra Stafecka, kura Latvijas Radio 2 ētera personībām piepulcējusies tieši dzimšanas dienā.

Dziesmas „Ar Radio tu neesi viens” vārdu autors ir Latvijas Radio 2 pastāvīgais klausītājs, dzejnieks, kuru iepazinām pērn radiostacijas Dzejas dienu akcijā "Dzeja pārtop dziesmā" Ints Kalns. Mūziku sarakstījis Mārtiņš Kanters, dziesmas aranžija un skaņas apstrāde tika uzticēta Jānim Čubaram.

Lai arī Latvijas Radio 2 dzimšanas dienas svinības klātienē šogad tiek pārceltas, visas dienas garumā ikvienam klausītājam būs iespēja sazināties, sūtot sms ziņojumus ēterā. No plkst. 17.00 līdz plkst. 19.00 izskanēs īpašs jubilejas raidījums “Naktsāķis”, kas parasti ir dzirdams piektdienu vakaros – tā laikā Dj Aivis un Edgars rūpēsies par jestru ballītes atmosfēru. Plkst. 19.00 skanēs Daigas Mazvērsītes autorraidījums “Nošu atslēga”, kura ietvaros Daiga nolēmusi iztaujāt vairākus kādreizējos kolēģus – mūziķus, kopīgi atceroties Latvijas Radio 2 pavadīto laiku.

Latvijas Radio 2 pievienojas Antra Stafecka

Antra Stafecka, kura Latvijas Radio 2 komandai pievienojas 1. aprīlī, ir latviešu dziedātāja, kas aktīvi piedalījusies daudzos Latvijas Televīzijas un Radio projektos, sadarbojusies ar Latvijā pazīstamajiem un leģendāriem komponistiem, dzejniekiem un mūziķiem. “Tā kā esmu dziedātāja, Latvijas Radio 2 vide un cilvēki man nav sveši. Bet, ja man pirms gada kāds teiktu, ka šobrīd uzsākšu darba gaitas kā jaunā radio balss, es neticētu! Ceru, ka klausītāji un jaunie kolēģi mani pieņems un atbalstīs tāpat, kā līdz šim. Un, protams, daudz laimes dzimšanas dienā mūsu Latvijas Radio 2! Lai latviešu mūzika skan un priecē mūsu ausis un sirdis arī turpmāk!” – novēl A. Stafecka.

Par Latvijas Radio 2 vadītāju apstiprināts Kaspars Mauriņš

Arī radiostacijas galvenajam redaktoram Kasparam Mauriņam šodien ir dubultsvētki: kopš 1. aprīļa viņš ieņem Latvijas Radio 2 direktora amatu. K. Mauriņš darba gaitas Latvijas Radio uzsācis pirms teju 20 gadiem: sākotnēji bijis LR2 ziņu redaktors, tad – ētera personība un raidījuma “Muzikālā banka” vadītājs. Darbojies arī “Pieci.lv”, ņēmis dalību labdarības maratonos “Dod Pieci!”, bijis Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas galvenais redaktors, līdz atgriezies Latvijas Radio 2, radiostacijā, kas viņam vienmēr bija tuva sirdij.

"Protams, ir žēl, ka nevaram ar mūsu klausītājiem tikties plānotajā koncertprogrammā, kuru visiem zināmu apsvērumu dēļ atcēlām. Gan jau kaut kad tomēr kārtīgi ballēsimies arī klātienē – to es jums apsolu! Bet mēs izbaudām ik dienu, kad tiekamies ar klausītājiem ēterā. Arī šodien šī tikšanās nekur neizpaliks – ieslēdziet savus radio un mēs būsim kopā uz viena viļņa! Gaidīsim no jums sveicienus, laba vēlējumus, komentārus, kritiku un ieteikumus visas dienas garumā," – saka Kaspars Mauriņš. Līdz ar viņa stāšanos direktora amatā galvenā redaktora amatu kopš šodienas ieņems Latvijas Radio 2 programmu vadītāja, raidījuma “Muzikālā banka” idejas autore un vadītāja Baiba Palkavniece.

Jaunākie Kantar dati liecina, ka 2020. gada rudens – 2021. gada ziemas periodā latviešu populārās mūzikas kanāls Latvijas Radio 2 nemainīgi ir klausītākā radiostacija Latvijā ar 18,3% klausīšanās laika daļu, nedēļā sasniedzot 449 tūkstošus klausītāju. Latvijas Radio 2 ētera personību vidū ir leģendārie Gunārs Jākobsons un Sandra Glāzupa, raidījumu vadītāja Baiba Palkavniece, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, ka arī DJ Aivis, Viesturs Sproģis, Velga Vītola-Amantova, Līna Rudzone, Mārtiņš Ruskis, Kaspars Markševics, Ivonna Markelova, Nora Micpapa un Roberts Buivids, kā arī daudzi citi profesionāļi un sava darba entuziasti.

 

 

Papildu informācija:

Aleksandra Line

+371 2677 0707

aleksandra.line@latvijasradio.lv

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļa