Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio joprojām lielākā auditorijas sasniedzamība

Latvijas Radio kanāli joprojām ir tirgus līderis un nedēļā sasniedz vairāk nekā 730 tūkstošus klausītāju jeb aptuveni 48% iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem, liecina jaunākie Kantar auditorijas pētījuma dati par 2022. gada rudens un 2023. gada ziemas periodu. Nemainīgi klausītākā radiostacija Latvijā ir Latvijas Radio 2 gan pēc tirgus daļas (19,03%), gan dienā sasniegtās auditorijas (vairāk nekā 193 tūkstoši klausītāju). Tāpat vērojams Latvijas Radio 1 auditorijas pieaugums.

 

„Latvijas Radio kā sabiedriskajam medijam joprojām ir lielākā ietekme un sasniedzamība – esam pateicīgi klausītājiem par lojalitāti un uzticību. Pieprasījums pēc objektīva, daudzveidīga un pārbaudīta satura pieaug, to apliecina informatīvi analītiskās programmas Latvijas Radio 1 auditorijas kāpums. Ir patiess gandarījums, ka līdztekus latviešu mūzikas patēriņam – Latvijas Radio 2 jau neskaitāmus gadus ir klausītākā radio stacija Latvijā – cilvēki novērtē arī ziņu programmu dinamisku attīstību,” uzsver Latvijas Radio valdes locekle programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Ieva Aile.

 

Jaunākie Kantar dati liecina, ka 2022. gada rudens un 2023. gada ziemas periodā klausītākā radiostacija Latvijā nemainīgi ir latviešu populārās mūzikas kanāls Latvijas Radio 2 ar 19,03% klausīšanās laika daļu, nedēļā sasniedzot vairāk nekā 426 tūkstošus klausītāju. Raidstaciju TOP3, vērtējot pēc klausīšanās laika daļas, trešo vietu ieņem informatīvi analītiskā programma Latvijas Radio 1 ar 8,54% tirgus daļu un 324 tūkstošiem klausītāju nedēļā.

 

Par Latvijas Radio

 

Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā. Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5 – Pieci.lv. Tāpat Latvijas Radio retranslē Latvijas Radio 6 – NABA. Latvijas Radio saturs pēc pieprasījuma pieejams arī podkāstu straumēšanas vietnēs un Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv